جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و هنر در راستای اجرای طرح اردوی راهیان پیشرفت و سفیران تولید برق، از نیروگاه سیکل ترکیبی یزد بازدید کردند و دانشجویان با تأسیسات و تجهیزات نیروگاه و فرآیندهای تولید برق آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر، در راستای اجرای طرح اردوی راهیان پیشرفت و سفیران تولید برق، جمعی از دانشجویان این دانشگاه با هدف آشنایی بیشتر با فناوری‌های نوین و روش‌های تولید انرژی الکتریکی، از نیروگاه سیکل ترکیبی یزد بازدید کردند. این بازدید که با هماهنگی مرکز کارآفرینی و اشتغال دانشگاه و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان صورت گرفت، فرصتی را فراهم کرد تا آنان از نزدیک با زیرساخت‌ها و عملکرد پیچیده نیروگاه‌های تولید برق آشنا شوند.

در ابتدای بازدید کارشناسان نیروگاه ضمن خوشامدگویی به دانشجویان، توضیحاتی جامع و دقیق درباره نیروگاه سیکل ترکیبی یزد ارائه دادند. این توضیحات شامل معرفی ساختار کلی نیروگاه، عملکرد توربین‌های گازی و بخاری، نحوه بهینه‌سازی مصرف انرژی و استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده پیشرفته برای افزایش کارایی نیروگاه بود. کارشناسان همچنین به نقش مهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب با سیستم‌های سیکل ترکیبی و اهمیت کاهش آلودگی محیط‌زیست در فرآیند تولید برق پرداختند.

دانشجویان در این بازدید با جزئیات فرآیند تولید برق آشنا شدند؛ از نحوه انتقال سوخت‌های فسیلی و تولید انرژی اولیه گرفته تا تبدیل آن به انرژی الکتریکی و انتقال برق به شبکه‌های توزیع. همچنین چالش‌ها و فرصت‌های موجود در صنعت تولید برق، به ویژه در حوزه استفاده بهینه از منابع انرژی و کاهش آثار زیست‌محیطی، مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه دانشجویان فرصت یافتند تا با حضور در بخش‌های مختلف نیروگاه، از نزدیک عملکرد تجهیزات کلیدی مانند توربین‌ها، مولدها، و سیستم‌های کنترل خودکار را مشاهده کرده و با نحوه مدیریت و نظارت بر فرآیندهای تولید برق آشنا شوند. این تجربه علمی علاوه بر افزایش دانش تخصصی آنان، انگیزه‌ای برای انجام پژوهش‌های مرتبط با صنعت برق و فناوری‌های نوین در این حوزه ایجاد کرد.