دانشگاه علم و هنر به عنوان یکی از معتبرترین و گسترده ترین دانشگاه‌های غیرانتفاعی در سطح کشور، هم‌اکنون بیش از 520 کادر آموزشی، اعم از هیأت علمی تمام وقت و مدرس مدعو با هشت هزار دانشجو در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی (ناپیوسته و پیوسته) و کاردانی که هر کدام با انتخاب یکی از کد رشته این دانشگاه در دفترچه‌ی انتخاب رشته کنکور سراسری ورودی دانشگاه‌های کشور پذیرش شده و هم‌اکنون مشغول به تحصیل‌اند.

این دانشگاه با نام موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان یزد فعالیت خود را در زمینه آموزش عالی از سال 1375 با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت شعبه‌ای از مؤسسه مرکزی آموزش عالی جهاد دانشگاهی آغاز نمود و از سال 1381 به عنوان یک مؤسسه مستقل در آمده است. در سال 1392 با موافقت شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بین 345 موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی کشور به پنجمین موسسه به دانشگاه علم و هنر ارتقاء یافت. این دانشگاه هم‌اکنون خدمات آموزشی خود را در چهار دانشکده هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم انسانی و علوم پایه در سه شهرستان یزد، اردکان و اشکذر ارائه می دهد.

علاوه بر اهتمام جدی مسئولان و اساتید دانشگاه به ارتقای کیفی و رشد علمی و اجتماعی دانشجویان، یکی از مهمترین ویژگی‌های این دانشگاه ایجاد رشته‌های آموزشی براساس نیازهای جامعه است که باعث شده تا دانش‌آموختگان این مرکز آموزشی از فرصت‌های قابل قبولی شغلی بهره مند شوند.