گزیده قوانین آموزشی مقطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته

تعاریف:

ـ دوره کاردانی پیوسته:دوره تحصیلی که پس از دوره متوسطه آغاز می شود و شامل دانش آموختگانی است که بعد از گذراندن دوره متوسطه وارد دوره کاردانی شده و حداقل با گذراندن 68 واحد درسی طبق برنامه درسی مصوب به دریافت مدرک کاردانی منتهی می شود.

ـ دوره کارشناسی ناپیوسته: دوره تحصیلی است که پس از دوره کاردانی آغاز می شود و حداقل با گذراندن 68 واحد درسی طبق برنامه درسی مصوب به دریافت مدرک کارشناسی منتهی می شود.

ـ دوره کارشناسی پیوسته : دوره تحصیلی است که پس از دوره متوسطه آغاز می شود و حداقل با گذراندن 130تا 142  واحد درسی طبق برنامه درسی مصوب به دریافت مدرک کارشناسی منتهی می شود.

ـ نیمسال تحصیلی: هر نیمسال تحصیلی شامل 16 هفته آموزش و دو هفته امتحانات پایانی است.

ـ واحد درسی: میزان درسی است که مفاد آن برای هر واحد نظری 16 ساعت، عملی یا آزمایشگاهی 32 ساعت، کارگاهی یا عملیات میدانی 48 ساعت ، کارورزی یا کار در عرصه 64 ساعت و کارآموزی 120ساعت در طول یک نیمسال تحصیل یا دوره تابستانی طبق برنامه درسی مصوب اجرا می شود.

ـ گروه آموزشی: گروه آموزشی به مجموعه‌ای از اعضای هیئت علمی و دانشجویانی گفته می‌شود که در یک دانشگاه، در یک رشتهٔ علمی مشغول تحصیل و فعالیت علمی هستند

ـ کمیسیون بررسی موارد خاص: شورایی است که در مورد دانشجویانی که به دلایل خاص قادر به ادامه تحصیل نمی باشند تصمیم گیری می نماید.

قوانین آموزشی:

ـ انتخاب واحد: دانشجو در هر نیمسال تحصیلی ملزم است حداقل 12 و حداکثر 20 واحد درسی انتخاب کند.

تبصره 1- اگر میانگین نمرات دانشجویی در یک نیمسال حداقل 17 واحد باشد، در این صورت دانشجو با تائید گروه آموزشی در نسمسال تحصیلی بعد
می تواند حداکثر تا 24 واحد درسی اخذ نماید

ـ سنوات تحصیلی: مدت مجاز تحصیل در دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دو سال و در دوره های کارشناسی پیوسته چهار سال است.

تبصره 1- دانشگاه اختیار دارد در شرایط خاص و با تصویب شورای آموزشی دانشگاه حداکثر یک نیمسال برای دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و حداکثر دو نیمسال برای دوره های کارشناسی پیوسته مدت مجاز تحصیل را افزایش دهد. چنانچه دانشجو در این مدت دانش آموتخته نشوده از ادامه تحصیل محروم خواهد شد.

تبصره 2- در صورتی که دانشجو در سنوات مجاز دانش آموخته نشود، کمیسیون بررسی موارد خاص در مورد ادامه تحصیل دانشجو تصمیم می گیرد.

ـ سنوات نظام وظیفه: مدت مجاز سنوات تحصیلی نظام وظیفه دانشجویان پسر در مقطع کاردانی: 5 نیم سال، کارشناسی ناپیوسته: 6 نیم سال و کارشناسی پیوسته 10 نیم سال می باشد.

تبصره 1- در صورتی که در سنوات مجاز نظام وظیفه دانشجوی پسر فارغ التحصیل نشود می بایست جهت دریافت سنوات ارفاقی اقدام نماید.

ـ پیشرفت تحصیلی : ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو در هر درس توسط مدرس آن درس و براساس حضور و فعالیت در کالس، انجام تکالیف و نتایج امتحانات انجام می شود و به صورت عددی از صفر تا بیست محاسبه می شود

تبصره 1- برگزاری آزمون کتبی برای دروس نظری الزامی است.

 ـ حضور در کلاس: کلیه کلاسها حضوری بوده و حضور دانشجو در تمام جلسات درس دوره های حضوری الزامی است

تبصره 1- اگر دانشجو در درسی بیش از سه شانزدهم جلسات یا در جلسه امتحان پایان نیمسال آن درس غیبت کند، چنانچه غیبت دانشجو به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه غیرموجه تشخیص داده شود نمره آن درس صفر و در صورت تشخیص موجه، آن درس حذف می شود.

ـ حذف ترم: در شرایط خاص حذف تمام دروس یک نیمسال تحصیلی با درخواست کتبی دانشجو و تایید شورای اموزشی دانشگاه قبل از شروع امتحانات و با احتساب در سنوات تحصیلی امکانپذیر است.

ـ نمره قبولی: حداقل نمره قبولی در هر درس 10 است.

ـ مشروطی: چنانچه میانگین نمرات دانشجو در هر نیمسال تحصیلی دانشجو کمتر از12 باشد دانشجو در آن نیمسال مشروط تلقی می شود. دانشجو مشروط در نیمسال بعدی حداکثر می تواند تا 14 واحد درسی انتخاب کند.

ـ محرومیت از ادامه تحصیل: چنانچه دانشجو در دوره کارشناسی پیوسته سه نیمسال و در دوره کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته دو نیمسال اعم از متوالی یا متناوب مشروط شده باشد، از تحصیل محروم می شود. (در مورد ادامه تحصیل ایندسته از دانشجویان کمیسیون بررسی موارد خاص تصمیم گیری می کند)

ـ مرخصی تحصیلی: دانشجو می تواند با رعایت سنوات مجاز تحصیلی، در دوره کارشناسی پیوسته دو نیمسال و در دوره کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته یک نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده نماید.

ـ انصراف از تحصیل: ثبت نام نکردن دانشجو در هر نیمسال تحصیلی، انصراف از تحصیل محسوب می شود. تبصره: تصمیم گیری در مورد بازگشت به تحصیل دانشجوی منصرف از تحصیل به عهده شورای آموزشی دانشگاه است

ـ تغییر رشته: دانشجوی دوره های کاردانی و کارشناسی پیوسته با داشتن شرایط زیر می تواند از یک رشته یا گرایش به رشته یا گرایش دیگر تحصیلی در همان دانشگاه تغییر رشته یا گرایش دهد:

الف) وجود رشته یا گرایش مورد تقاضای دانشجو در همان دانشگاه

 ب) موافقت گروه آموزشی مبدا و مقصد و با تائید شورای آموزشی دانشگاه

ج) نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون پایین ترین فرد پذیرفته شده در سهمیه و رشته مورد تقاضا در همان سال کمتر نباشد.

د) امکان ادامه تحصیل دانشجو در گرایش جدید در سنوات مجاز باقیمانده

تبصره: دانشجو در هر دوره تحصیلی برای یک بار می تواند با رعایت شرایط این ماده ، تغییر رشته یا گرایش دهد.

ـ دانش آموختگی: ملاک دانش آموختگی برای دوره های کارشناسی پیوسته داشتن میانگین کل حداقل 12 در پایان دوره است

تبصره: چنانچه میانگین کل دانشجویی پس از گذراندن تمام واحد های درسی آن دوره کمتر از 12 باشد، تنها یک نیمسال با رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی به وی فرصت داده می شود تا با اخذ مجدد حداکثر 20 واحد از درسهایی که با نمره کمتر از 12 گذرانده است، میانگین کل دروس اخذ شده خود را به حداقل 12 برساند و مدرک تحصیلی دوره را دریافت کند؛ در غیر این صورت از تحصیل محروم می شود.

ـ مهمانی: دانشجوی مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته با داشتن شرایط و تایید مدیر گروه، دانشکده و شورای آموزشی می تواند حداکثر 2 ترم مهمان شوند.دانشجویان کارشناسی  4 ترم می توانند از مهمانی استفاده نمایند.

تبصره 1- دانشجویان متقاضی مهمان (با داشتن شرایط) اردیبهشت هر سال می بایست در سامانه مهمانی وزارت علوم درخواست خود را ثبت نمانید. دانشگاه پس از بررسی شرایط و با اولویت بندی دانشجویان متقاضی مهمان نتایج را اعلام می نماید.

تبصره 2- دانشگاههای مجاز برای مهمانی دانشگاههای غیرانتفاعی و  دولتی می باشد.


Science & Arts University
  • دانشکده فنی و مهندسی:
    یزد، بلوار دانشجو
  • ۸۹۱۶۷-۱۳۳۳۵
  • (۰۳۵)۳۸۲۶۴۰۸۰-۹
  • (۰۳۵)۳۸۲۶۴۰۹۰
  • دانشکده علوم انسانی:
    یزد، میدان عالِم، انتهای بلوار شهدای گمنام
  • ۸۹۱۵۸-۱۳۱۳۰
  • (۰۳۵)۳۸۲۰۷۱۸۰-۷
  • (۰۳۵)۳۸۳۰۲۱۸۴
  • دانشکده هنر:
    یزد، بلوار دانشجو
  • ۸۹۱۶۷-۱۳۳۳۵
  • (۰۳۵)۳۸۲۶۴۰۸۰-۹
  • (۰۳۵)۳۸۲۶۴۰۹۴
  • info [at] sau.ac.ir