به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم وهنر، نشست کارآفرینان و فعالان گردشگری با محوریت گردشگری و صلح صبح روز شنبه، 14 مهرماه 1403 در راستای برگزاری اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو ACD در یزد، با حضور کارآفرینان، اساتید، دانشجویان و مسئولین استانی در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست، «دکتر محمد حسین طالبی» رئیس دانشگاه علم وهنر، ضمن خوشآمدگویی به مدعوین و دانشجویان، گزارشی از عملکرد و افتخارات دانشگاه علم وهنر ارائه داد. وی با اشاره به رسالت مجمع گفتگوهای ACD (گفتگوی همکاریهای آسیایی)، از ظرفیتهای ویژه این دانشگاه در شناسایی و بکارگیری فرصتهای نوین سخن گفت و بر اهمیت تعامل با صنعت گردشگری تأکید کرد. دکتر طالبی همچنین خواستار تشکیل دبیرخانه اجلاس ACD در دانشگاه علم و هنر شد و ابراز امیدواری کرد که این نشست موجب ایجاد تعاملات و کشف فرصتهای جدید در عرصه گردشگری باشد.
«محمدعلی شاه حسینی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد، در این نشست با اشاره به لزوم تحول در اقتصاد استان یزد گفت: «بر اساس سند تحولی یزد نوین، باید از صنعت کاشی و سرامیک به سمت توسعه صنعت سبز گردشگری حرکت کنیم. یزد، بهعنوان یک استان صنعتی و معدنی، مهاجرپذیر شده است، بهگونهای که از ۲۵۰ هزار نیروی کار شاغل در صنایع مختلف، ۱۰۰ هزار نفر غیربومی هستند.» وی افزود: «این مهاجرت گسترده در برخی شهرستانها مانند اردکان، مشکلات فرهنگی و زیستمحیطی ایجاد کرده که باید با جایگزینی صنایع پاک و سبز همچون گردشگری، به بهبود وضعیت این مناطق بپردازیم.»
شاه حسینی با تأکید بر میزبانی یزد از اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاریهای آسیا در آبان ماه سال جاری، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت علمی اساتید و دانشجویان دانشگاههای استان، بهویژه دانشگاه علم وهنر، تأکید کرد و پیشنهاد داد دبیرخانه علمی این اجلاس در دانشگاه علم وهنر تشکیل شود.
در ادامه، «دکتر محمد حسین پاپلی یزدی» استاد برجسته دانشگاه علم وهنر، با گویش شیرین یزدی به بیان ویژگیهای فرهنگی و تاریخی یزد پرداخت و نقش مهم گردشگری در تقویت ارتباطات انسانی را خاطرنشان کرد. وی اظهار داشت: «اولین وظیفه گردشگری، ایجاد ارتباطات میان انسانهاست. ما باید تلاش کنیم تا خانوادههای کارگران و محصلین را به تعامل بیشتر در این زمینه تشویق کنیم. نیروی انسانی تنها به آموزش نیاز ندارد، بلکه باید چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، از جمله زبانها و فرهنگهای مختلف را یاد بگیرد.»
دکتر پاپلی همچنین به اهمیت پایداری در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: «باید تلاش کنیم تا مدت اقامت گردشگران را افزایش دهیم و فضاهای فرهنگی بزرگ و متناسب با معماری سنتی یزد برای این هدف فراهم کنیم.»
شایان ذکر است در این نشست بیانیه ACD توسط یکی از دانشجویان رشته گردشگری دانشگاه، و گزارش ACD توسط آقای «مهدی رجائی فرد» دانشجوی دکتری دانشگاه علم وهنر و عضو مشورتی شورای راهبردی اجلاس وزرای گردشگری، ارائه شد.
در بخش دیگری از این نشست، دانشجویان با بیان مطالبات خود از مسئولین استانی و بخش خصوصی، خواستار توجه بیشتر به توسعه گردشگری پایدار و ایجاد فرصتهای جدید در این حوزه شدند. در پایان مراسم، پنلی تخصصی جهت پاسخگویی به سؤالات دانشجویان و فعالان گردشگری برگزار شد.
همچنین، در این نشست از اساتید پیشکسوت دانشگاه، جناب آقایان «دکتر سعید سعیدا اردکانی» و «دکتر محمد حسین پاپلی یزدی» و همچنین «دکتر سعیده درخش» دانشجوی شاخص دانشگاه علم وهنر تقدیر بهعمل آمد.
این نشست با هدف افزایش تعاملات علمی و اجرایی در حوزه گردشگری و تقویت ارتباطات میان دانشگاه و صنعت، به عنوان بستری برای شناسایی و بهرهگیری از فرصتهای نوین در عرصه گردشگری برگزار شد.