دانشگاه علم و هنر با معرفی رشته‌های تحصیلی متنوع و امکانات مدرن آموزشی، به داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ کمک می‌کند تا انتخاب آگاهانه‌ای داشته باشند. این دانشگاه با بیش از ۲۵ سال تجربه و وابستگی به جهاد دانشگاهی، به توسعه رشته‌های جدید، برگزاری دوره‌های مهارتی، و ارتقای همکاری‌های بین‌المللی ادامه می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر، این دانشگاه در راستای کمک به داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ و با هدف فراهم کردن بستری برای انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل، اقدام به معرفی رشته‌ها و دانشکده‌های خود کرده است. دانشگاه علم و هنر که یکی از مراکز پیشرو آموزش عالی در کشور است، با بیش از ۲۵ سال سابقه فعالیت و وابستگی به جهاد دانشگاهی، همواره به عنوان یکی از دانشگاه‌های معتبر غیردولتی در کشور شناخته شده است. این دانشگاه با داشتن بیش از ۷۹ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف، از کاردانی تا دکترا، در حال حاضر میزبان حدود ۸۰۰۰ دانشجو در رشته‌های متنوع فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و معماری و سایر حوزه‌های علمی است.

دانشگاه علم و هنر از نظر ساختاری به جهاد دانشگاهی وابسته بوده و این وابستگی به نهاد معتبری همچون جهاد دانشگاهی باعث شده است که دانشگاه از دو جنبه مورد توجه و اعتبار قرار گیرد: از یک سو، تحت نظارت عالیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های غیردولتی کشور فعالیت می‌کند و از سوی دیگر، از امکانات و ظرفیت‌های نهادهای علمی وابسته به جهاد دانشگاهی بهره‌مند است. این نهادهای علمی شامل مراکز پژوهشی برجسته‌ای نظیر پژوهشگاه رویان، پژوهشکده فناوری‌های نوین، مرکز مطالعات خاک و دیگر نهادهای علمی پیشرو در کشور هستند که با دانشگاه علم و هنر همکاری دارند. این ارتباطات موجب ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه شده است و فرصت‌های تحقیقاتی بیشتری را در اختیار آنان قرار داده است.

دانشگاه علم و هنر دارای سه دانشکده اصلی شامل دانشکده «فنی مهندسی و علوم پایه»، دانشکده «هنر و معماری»، و دانشکده «علوم انسانی» به همراه یک گروه تخصصی «علوم و مهندسی صنایع غذایی» است. این دانشکده‌ها با بهره‌گیری از امکانات مدرن آموزشی و پژوهشی، بستری مناسب برای تربیت نیروهای متخصص در زمینه‌های مختلف علمی فراهم کرده‌اند. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاه علم و هنر دارای ۳۵ رشته فعال است که شامل رشته‌های مختلف فنی، مهندسی، علوم انسانی و هنر می‌باشد. به عنوان مثال، در دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه، رشته‌هایی نظیر مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات و زیست‌شناسی سلولی و مولکولی تدریس می‌شود. همچنین در دانشکده هنر و معماری، رشته‌هایی همچون مهندسی معماری، ارتباط تصویری و طراحی پارچه و لباس فعال هستند. در دانشکده علوم انسانی نیز رشته‌هایی مانند مدیریت صنعتی، حسابداری، روانشناسی و حقوق تدریس می‌شود.

یکی از وجوه تمایز دانشگاه علم و هنر، ارتباط گسترده آن با صنایع و نهادهای کارآفرینی در سطح ملی و استانی است. این دانشگاه با همکاری نزدیک با نهادهایی مانند پارک علم و فناوری و کارخانجات بزرگ، توانسته است بستر مناسبی برای تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان ایجاد کند. به گفته «دکتر محمد حسین طالبی» رئیس دانشگاه، دانشگاه علم و هنر با برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی و کارآفرینی برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی، توانسته است به توسعه مهارت‌های عملی دانشجویان کمک کرده و آن‌ها را برای ورود به بازار کار آماده کند. در سال گذشته، بیش از ۸۰ دوره مهارتی با حضور بیش از ۳۵۰۰ شرکت‌کننده برگزار شده است که این دوره‌ها به افزایش توانمندی‌های علمی و عملی شرکت‌کنندگان منجر شده است. همچنین، دانشگاه با برگزاری کارگاه‌های تخصصی و نشست‌های علمی، فرصتی را برای تبادل دانش و تجربیات میان اعضای هیئت علمی و دانشجویان فراهم کرده است.

دانشگاه علم و هنر علاوه بر تمرکز بر آموزش و پژوهش، به طور جدی به موضوعات کارآفرینی و اشتغال‌زایی نیز توجه دارد. با ایجاد ارتباط مستمر بین دانشگاه و صنعت، دانشجویان این دانشگاه از فرصت‌های بازدید علمی از صنایع مختلف بهره‌مند می‌شوند و با آخرین دستاوردهای صنعتی و نیازهای بازار کار آشنا می‌گردند. همچنین، دانشگاه علم و هنر با هدایت دانشجویان به انجام طرح‌های کارورزی در سازمان‌ها و نهادهای مختلف، تلاش کرده است تا دانشجویان علاوه بر کسب دانش نظری، تجربه عملی لازم برای ورود به بازار کار را نیز به دست آورند.

یکی از اهداف اصلی دانشگاه علم و هنر در سال‌های آینده، توسعه رشته‌های جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی و افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در دانشگاه است. این دانشگاه با استفاده از مدیریت جهادی و تکیه بر توانمندی‌های جوانان، به دنبال گسترش فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی در زمینه‌های نوظهور و مورد نیاز جامعه است. به گفته دکتر طالبی، در سال گذشته دو رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد (مهندسی کامپیوتر - هوش مصنوعی و رباتیک و مهندسی عمران - مدیریت ساخت) به رشته‌های دانشگاه اضافه شده است و برنامه‌هایی نیز برای توسعه بیشتر رشته‌های تحصیلات تکمیلی در دست اجرا قرار دارد.

دانشگاه علم و هنر همچنین به تقویت همکاری‌های بین‌المللی و تبادل دانشجو و استاد با دانشگاه‌های معتبر جهان پرداخته و به دنبال ارتقای سطح علمی و بین‌المللی خود است. این دانشگاه با داشتن حدود ۵۳ عضو هیئت علمی و استفاده از تجربه و دانش بیش از ۵۴۰ استاد مدعو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، به دانشجویان خود خدمات آموزشی و پژوهشی باکیفیت ارائه می‌دهد. این ویژگی‌ها باعث شده است که دانشگاه علم و هنر به عنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه آموزش و پژوهش در کشور شناخته شود.

داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که علاقه‌مند به ادامه تحصیل در رشته‌های مختلف دانشگاه علم و هنر هستند، می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره رشته‌های تحصیلی فعال و امکانات این دانشگاه، به نشانی وب‌سایت رسمی دانشگاه علم و هنر مراجعه کنند.