
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر، کارگاه ابرخشت با هدف آشنایی دانشجویان با مصالحی ارزان، با قابلیتهای حرارتی مناسب و مقاوم دربرابر بلایای طبیعی برای دانشجویان کارشناسی ارشد معماری برگزار شد.
«دکتر سمیه امیدواری» مدیر گروه آموزشی معماری دانشگاه علم و هنر در این خصوص بیان کرد: با توجه به بحرانهای زیست محیطی و ضرورت ساخت و ساز با مصالح طبیعی و بویژه خاک؛ در راستای درس "تنظیم شرایط زمین" دانشجویان کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و هنر، شرایط ساخت و ساز با مصالح مختلف خاکی و ازجمله ابرخشت برای دانشجویان فراهم آمد.
شایان ذکر است دانشجویان در گروههای مختلف به کار عملی و کسب تجربه در خصوص انواع سازه های خاکی پرداختند. گروه ابر خشت با مدیریت یکی از دانشجویان ارشد، خانم مهندس مریم معصومی کار خود را تقریبا دی ما 98 آغاز نمود و موفق شد تقریبا در 20 روز کاری با همکاری و مشارکت جمعی از دانشجویان کارشناسی به ساخت این سازه خاکی دست یابد.
می توان این کار را به عنوان اولین تجربه اجرای سازه خاکی ابرخشت در دانشگاه علم و هنر نام برد که بی شک از تجربیات اساتید صاحب نظر در این حوزه نیز بهره گرفته شده است. امید است که بتوان در راستای حفظ محیط زیست کشورمان به ساخت و سازهای مبتنی بر خاک دست یافت.
لازم بذکر است ابرخشت نام نوعی مصالح مشابه با خشت معمولی است که از منابع طبیعی و بومی تولید میشود؛ مصالحی ارزان، با قابلیتهای حرارتی مناسب و مقاوم دربرابر بلایای طبیعی. ابرخشت از خاک ومواد آلی ساخته شده است؛ این مخلوط در کیسه های رولی ریخته و به صورت رج به رج روی هم قرار گرفته و در بین هر دو کیسه به جای ملات سیم خاردار قرار میگیرد و با خاصیت ارتجاعی که دارد در زلزله بسیار مقاوم است. امکان استفاده در مناطق جنگ زده یا خسارت دیده زلزله یکی از کاربردهای این روش، ساخت سر پناه برای خسارت دیدگان جنگ و زلزله است.