معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و هنر از راه‌اندازی اولین پایگاه انجمن فناوری‌های بومی کشور در استان یزد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و هنر، «محسن برزگری» با اشاره به راه‌اندازی شعبه این انجمن علمی تحت مجوز وزارت علوم در دانشگاه علم و هنر یزد، گفت: شعبات دیگر این انجمن در استان یزد نیز در شهرهای اردکان و میبد راه‌اندازی شد.

وی با بیان این که همزمان با افتتاح دفتر این انجمن در دانشگاه علم و هنر، از سایت «بومی‌کاب» نیز رونمایی شد، تصریح کرد: این سایت با هدف جمع‌آوری ایده‌های سازنده جشنواره فناوری‌های بومی راه‌اندازی شده تا این ایده‌ها برای تجاری‌سازی و تولید محصولات فناورنه به کار گرفته شوند .

این مسئول با تاکید بر لزوم تبدیل هنر و صنعت بومی به فناوری، اظهار کرد: حوزه‌هایی مانند تولید شرینی‌جات، قند و نبات و محصولات کنجدی در حوزه صنایع غذایی، حوزه معماری، صنایع دستی و دیگر حوزه‌های دارای پیشینه بومی در استان نیازمند بروز شدن هستند و باید به صورت نوآورانه قابل ارائه شوند تا منجر به کارآفرینی و اشتغال شوند .

برزگری در پایان نیز حمایت و نقش جهاددانشگاهی و دانشگاه علم و هنر در توسعه فناوری‌های بومی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید می‌توانند با عضویت در این انجمن علاوه بر حمایت از آن، از این فرصت طلایی در راستای اشتغال‌زایی بهره‌مند شوند .

«سید مصطفی صالحی» دبیر انجمن فناوری‌های بومی در استان یزد هم به خبرنگار ایسنا گفت: این پایگاه استانی انجمن با هدف شناسایی فناوری‌های بومی، بروز کردن و پیوند زدن آنها با فناوری‌های مدرن‌شان راه‌اندازی شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که این اقدام منجر به خوداتکایی، اعتماد به نفس، تقویت داشته‌ها در ذهن دانشجویان و افزایش خدمات‌رسانی به مردم شود.

این دکترای معماری ژئوتکنیک و برنامه‌ریزی شهری در ادامه اظهار کرد: گام نخست برای رسیدن به اشتغالزایی در این حوزه شناسایی، رده‌بندی و آمایش این فناوری‌های بومی در روستاهاست که می‌تواند از طریق انتقال به صورت سینه به سینه، استفاده از آثار و نوشته‌ها انجام و در هر منطقه منجر به ایجاد اشتغال‌های کوچک پایدار شود به نحوی که حتی مهاجرت معکوس از شهر به روستاها را به دنبال داشته باشد.

وی بر نقش و تاثیر فناور‌های بومی به توسعه کیفی شهرها به جای توسعه کمی آنها اشاره و بیان کرد: از آنجایی که این نوع فناوری‌ها می‌تواند با توسعه و آمایش صنایع موجود به توسعه کیفی شهرها منجر شود، امیدواریم با حمایت مسئولان تا پایان سال جاری تدوین برخی از این برنامه‌ها را شاهد باشیم.

گفتنی است؛ مراسم راه‌اندازی شعبه انجمن فناوری‌های بومی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علم و هنر یزد با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و مسئولان دانشگاه برگزار شد.